ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ* – του Κ, Αναστασίου

images
Η Μαρία, πριν τρεις μέρες, ρώτησε γιατί δεν την αγάπησε ποτέ κανένας χωρίς όμως να πάρει απάντηση.  Όταν ο Μιχάλης ψέλλισε πως εκείνος κάποτε την είχε αγαπήσει, ήταν ήδη πολύ αργά. Η τελευταία ανάσα της είχε πετάξει μακριά. Η Μαρία είχε γίνει οι πανσέδες που ονειρεύτηκε, ίδιοι με αυτούς του Μίσσιου.
Ένα χρόνο μετά, ήρθε η σειρά του Μιχάλη να αναρωτηθεί γιατί δεν τον άφησαν ποτέ να είναι ελεύθερος. Όταν η Μαρία, κάτω απο τόνους χώματος ψέλλισε πως κάποτε τον είχε αγαπήσει, ήταν ήδη πολύ αργά. Ο Μιχάλης είχε γίνει πια ένας ελεύθερος άνθρωπος, ίδιος με τις σόλες των παπουτσιών της Γώγου.

Έτσι, σε δυο χρόνια ήταν όλοι κερδισμένοι. Ο Μιχάλης είχε στο κήπο του ωραιότατους πανσέδες ενώ η Μαρία έναν ερωτευμένο σκλάβο να την ποτίζει και να νοιάζεται για εκείνη τις μέρες που είχε ζέστη. Τις υπόλοιπες μέρες είχε και άλλες δουλειές να κάνει …

Κάποτε λέει, δε χωρίσανε ποτέ.
Κάποτε λέει, η λάμπα δεν έσβησε.
Κάποτε λέει, ο αέρας δε φύσηξε τόσο δυνατά.
Κάποτε λέει, δυο χέρια βρέθηκαν στο σκοτάδι ( κι ας είχαν βρεγμένο χώμα πάνω τους)
Κάποτε, λέει, δε πέθαναν ποτέ.
Κάποτε… έτσι γενικώς… και τί έγινε δηλαδή;

Μια ζωή τρομοκρατία ο Μιχάλης, έτσι; Μια ζωή ξυράφια στα χέρια και αίμα έξω απο τις φλέβες. Καρδιά στραγγισμένη, τουίντ σακάκι και κοριοί καρφωμένοι σα στιλέτα στη πλάτη. Παραμύθια και άλλες ιστορίες δίχως όνομα αλλά με μνήμη ίδια με αυτή του χρυσόψαρου. Ίσως και να χάσαμε θα σκεφτεί μετά απο χρόνια.
Της φίλησε τα μάτια και την σκέπασε. Εκείνη δε πρέπει να κατάλαβε και πολλά. Την ένιωσε κάπως παγωμένη. Δυο αγενέστατοι τύποι αργότερα θα την έπαιρναν με τα χέρια σταυρωμένα, δίχως να δώσουν σημασία στον ωραίο της κότσο. Κερί δε της άναψε ποτέ.

(Ο Μιχάλης συνέχισε τη ζωή του πιστεύοντας πως είναι ελεύθερος και οικονομικά ανεξάρτητος)

* για εκεί που δε φθάνει

Advertisements
This entry was posted in Γενικα, Ιαχές, Ιαχες, Κυριάκος Αναστασίου, Κυριακος Αναστασιου, Σπιτι στην Καμαρα and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s