Τα χορτασμένα αγρίμια – του Κ. Αναστασίου

9604425379355733946   Πάει άλλο ένα πουλάκι. Νεκρό μέσα στο ίδιο του το κλουβί . Το έφερε στα μέτρα του το λευκό σύστημα – αν έχεις υπόψη. Η κρεατομηχανή που δεν αφήνει περιθώρια ζωής.

Πέρασαν πολλά τέτοια πουλάκια, που οι μανάδες τους τα βρήκαν ξαφνικά σφαγμένα, κρεμασμένα σε γιαπιά, με σύριγγες στα χέρια, με μάτια γυρισμένα κάτασπρα, με μυαλά καμένα, κομματιασμένα σε σκουριασμένες ράγες της επαρχίας,φαγωμένα απο αγρίμια στις ερημιές, είτε εξαφανισμένα για το άγνωστο, φευγάτα έτσι γενικώς.

Περίεργα πουλάκια. Ασυνήθιστα.

Το νταηλίκι μιας κοινωνίας που κατουράει το βράδυ τα σατέν σεντόνια της ενώ τα πρωινά ξεπλένει με αίμα απο τα πεζοδρόμιά της, την διαφορετικότητα της ευαισθησίας, την επανάσταση των σιωπηλών, την παραδοξότητα του ιδιαίτερου, το ξεπεσμό της αξιοπρέπειας.

Οι μανάδες πάλι θα φορέσουν μαύρα, πάλι θα συνθηκολογήσουμε, πάλι θα πέσει το ανάθεμα στους αίτιους. Πάλι, πάλι, πάλι…

Το πουλάκι το λένε Βαγγέλη, Sahib, Ramon, Andrea και ζει στην Ελλάδα, στην Ιταλία, στην Ινδία, στο Περού και το έχουν ταράξει όλοι στη φάπα.
Μαζί κι εμείς με τον τρόπο μας – και ας αντιδράς και ας διαμαρτύρεσαι.

Δε χωράμε όλοι στο ίδιο κλουβί, πώς να γίνει; Οι χοντροί, οι αμίλητοι, οι φλώροι, οι πουτάνες, τα πρεζάκια, οι ομοφυλόφιλοι, τα μαμόθρεφτα, οι τρελοί, οι φτωχοί, οι άστεγοι, οι τελευταίοι, οι ανάπηροι, οι αποφυλακισμένοι. Χαλάνε τη πιάτσα. Πόσο πιο ξεκάθαρο πια;

Αυτή είναι η ανθρώπινη ιστορία και μη μου κάνεις το παγώνι. Έτσι λογίζεται. Έτσι μετριέται αιώνες τώρα. Με φάπες, με καζούρα, με καταπίεση, με εξευτελισμούς, με οπαδιλίκι, με μαγκιά, με βασανιστήρια, με απέραντες σιωπές, με σεξισμό, με βία.

Κάποιοι είναι δυνατοί και μπορούν να την υπομένουν έχοντας στόμα σφραγισμένο με ανοξείδωτο συρραπτικό. Κάποιοι είναι ακόμα πιο δυνατοί και φεύγουν- με οποιοδήποτε τρόπο- φτύνοντας ένα δυνατό γέλιο ίσα πάνω στα μούτρα μας.

Ούτε δάκρυα, ούτε οργή. Σκασμός.

Advertisements
This entry was posted in Ιαχές, Κυριάκος Αναστασίου, Κυριακος Αναστασιου, Uncategorized and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s