Τελευταίες Νύχτες (απόσμασμα), του Βασίλη Αναστασίου.

the-falcon-s-alibi-jane-greer-1946

…Στη ζωή του λίγα πράγματα κατάφερε. Βιαστικά και λανθασμένα. Και ούτε ταξίδεψε πουθενά. Μόνο κάτι βράδια περπάτησε σε μέρη που μόνο στο μυαλό του υπήρξανε.
Φταίει μάλλον που από πολύ μικρός, αγάπησε κάτι περίεργους τύπους που ξεπετάγονταν κάθε τόσο μέσα από σκονισμένες σελίδες και του κάνανε μέχρι αργά παρέα. Περίεργοι τύποι που δεν τους συναντάς στον δρόμο. Σκοτεινοί και απόμακροι. Ακούγανε Coltrane μέσα σε καπνούς και σκονισμένα παράθυρα και πίνανε κάθε βράδυ ουίσκι στο Media Luz. Κάνανε τα πάντα στη ζωή τους και τώρα αδιάφοροι, κυνικοί, γεμάτοι σιχαμάρα για τα πάντα, περιφέρονται ασκόπως παριστάνοντας τους ντετέκτιβ. Αναλαμβάνουν χαμένες υποθέσεις, χωρίς κανένα νόημα για τους πολλούς και εκείνος τους ακολουθεί στη βροχή και τους ψιθυρίζει στο αυτί μυστικά και ονόματα.
Φταίει επίσης, που τα κορίτσια που αγάπησε είχαν μακριά, μαύρα μαλλιά και έβαφαν πάντοτε τα χείλια τους με κόκκινο χρώμα. Είχανε υγρά μάτια σαν αυτά της Jane Greer, καπνίζανε πάντοτε πολύ και φεύγανε λίγο πριν τα πάντα τελειώσουν. Τώρα του στέλνουν γράμματα κάθε βράδυ από άγνωστα μέρη και του λένε πως περνάνε τις ζωές τους. Αυτός αδύναμος να αντιδράσει συνεχίζει αυτή τη περίεργη αλληλογραφία. Μια αλληλογραφία, τραχιά και οδυνηρή μαζί, πιστή αντανάκλαση των ίδιων τους των εαυτών, που σιγά σιγά παύουν να είναι νέοι και αποδέχονται το τέλος των ονείρων τους…

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s